2 Nisan 2014 Çarşamba

KURU ÜZÜMLÜ MUFFINLER

serranın mutfağı
Malzemeler:
 
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 2-2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı kadar (yaklaşık 500 gr.) kuru üzüm
 
Önce yumurtaları ve şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpalım. Ardından sırayla vanilya, yoğurt, sıvıyağı ekleyelim. En sona unu ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpıcıyı kapatalım.
Kuru üzümleri kek harcımıza katmadan önce harcın içinde dibe batmamaları için, 1-2 kaşık una iyice buladıktan sonra harcımıza katıp kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Önceden ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirelim.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder