YA DA
BU DA KIZARMIŞ HALİ
·
6-8 su bardağı un ( tam
ölçü vermiyorum çünkü hamurunuzun kıvamına göre değişiyor. O yüzden tavsiyem
unu yavaş yavaş katmanız.)
·
1,5 su bardağı ılık su
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 çay bardağı sıvıyağ
·
1 yumurta
·
2 tatlı kaşığı şeker
·
1 paket kuru maya
·
Tuz
İçine :
·
Domates
·
Peynir
Hamuru bir gece önceden yaparsanız çok güzel ve daha puf bir
pişi elde edersiniz. Ben böyle yaptım. Bütün malzemeleri karıştırın ve kulak
memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ardından resimlerle sırayla tarif ettiğim
şekilde hamurunuzdan parçalar alın ve merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurun birine aralıklarla domates ve peynirleri
dizin ve üstüne diğer hamuru kapatın. Su bardağı ile kesin ve kızdırdığınız
yağda kızartın. Ben farklı alternatif olsun diye bir de elimle şekil verip göstermek
istedim. Onlar da sade peynirli olduJ bu da bir alternatif.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder