Bu tarifi bir blogta görmüştüm ve ilk fırsatta denemeye
karar verdim. Et kullanarak yaptığımız köftelerden hiç farkı yok. Sonuç
mükemmel mutlaka deneyin.
·
3 su bardağı yeşil mercimek
·
2 yumurta
·
1 orta boy soğan
·
3 diş sarımsak
·
3 yemek kaşığı galeta
unu(ben galeta ununu somun ekmekleri kurutarak ve blendırdan geçirerek
yapıyorum.)
·
Karabiber, kimyon, tuz
·
Kızartmak için sıvıyağ
Mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Ardından
blendırdan geçirin ve püre haline getirin. Büyük bir kaba aldığınız pürenin
içine ezilmiş sarımsakları, ince doğradığınız soğanı, yumurtaları, galeta ununu
ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. En son kızdırdığınız yağda şekil verip
kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder