23 Haziran 2014 Pazartesi

TAVUKLU İÇ PİLAV

serranın mutfağı

·         2 su bardağı pirinç (benim kullandığım bardaklar küçükJ
·         2 çorba kaşığı tereyağı
·         Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
·         2 paket dolmalık çam fıstığı
·         2-3 çorba kaşığı kuş üzümü
·         1 adet orta boy kuru soğan
·         2 diş sarımsak
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         Yarım adet haşlanmış tavuk
·         Bir avuç kadar maydanoz
·         3-4 su bardağı tavuk suyu
·         Tuz, bir çay kaşığı tarçın, karabiber, kimyon
Sıvıyağ ve tereyağını birlikte kullanmamın nedeni, pilavda sadece tereyağı kullandığınızda pilavın rengi çok mat ve donuk oluyor. O yüzden tereyağını tadı için sıvıyağı da parlaklık için kullanıyoruz.
Önce tavuğu haşlama suyuna karanfil, tane karabiber atarak haşlayın. Ayrı bir tencerede soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın ve yağda kavurun. Hemen ardından fıstıkları da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yıkadığınız pirinçleri ve didiklediğiniz tavukları ekleyin ve karıştırdıktan sonra baharatları da katın. Sıcak tavuk suyundan kıvamına göre 3-4 bardak su ekleyin. Kuş üzümlerini ve maydanozları da katın. Kapağını kapatıp kaynadıktan sonra altını kısın ve pişirmeye bırakın.
Eğer suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder