10 Haziran 2014 Salı

PİRPİRİM (SEMİZOTU) AŞI

serranın mutfağı

MALZEMELER:

1,5 SU BARDAĞI BULGUR YA DA HAŞLANMIŞ BUĞDAY
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
SEMİZOTU (BEN ÖNCEDEN ŞOKLAYIP DONDURDUKLARIMI KULLANIYORUM)
1 ADET KURU SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
3-4 DİŞ SARIMSAK
2 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMONUN SUYU
TUZ,KİMYON,KARABİBER

    EĞER BU YEMEĞİ BULGURLA YAPACAKSANIZ BULGURU YIKAYIP TENCEREYE EKLEMENİZ YETERLİ, ANCAK BUĞDAY KULLANILACAKSA ÖNCEDEN ISLATIP HAŞLAMANIZ GEREKECEK. BEN ÖNCEDEN HAŞLAYIP BUZLUĞUMA ATTIĞIM BUĞDAYIMI KULLANDIM.
    SIRASIYLA SOĞAN,BİBER VE SARIMSAĞI DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞINDA KAVURALIM VE ARDINDAN SALÇAYI DA BİRAZ KAVURUP 6-8 SU BARDAĞI KADAR SU EKLEYELİM.SONRASINDA BULGUR YA DA BUĞDAYLARI, HAŞLANMIŞ NOHUTU,SEMİZOTUNU EKLEYİN.
     TUZ,KARABİBER,KİMYONU DA KATTIKTAN SONRA LİMON SUYUNU SIKIP, KAYNAMAYA BIRAKALIM. KAYNADIKTAN SONRA ALTINI KISIN VE PİŞMEYE BIRAKIN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder