23 Haziran 2014 Pazartesi

HAŞHAŞLI MUHALLEBİ

serranın mutfağı



·         Yarım litre süt
·         3 çorba kaşığı pirinç unu
·         1,5 çorba kaşığı un
·         4-5 yemek kaşığı şeker (ne kadar tatlı sevdiğinize bağlı)
·         3 çorba kaşığı haşhaş
·         1 paket vanilya

Unu, pirinç ununu, şekeri tencerede karıştırdıktan sonra üzerine soğuk sütü dökün ve iyice karıştırdıktan sonra ocağa alın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan hemen sonra içine bir paket vanilya ve haşhaşı katıp karıştırın. Servis kaplarınıza boşaltın. Ilıyınca buzdolabına kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder