22 Haziran 2014 Pazar

İÇ BAKLALI BULGUR PİLAVI

serranın mutfağı



Malzemeler :

  • 2 su bardağı dolusu kadar iç bakla
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • 2-3 su bardağı su
  • 2 çay bardağı kadar zeytin yağı
  • 1 adet soğan
Önce 3 su bardağı kadar suyu tencereye alalım ve içine tuz katıp iç baklaları yumusayana kadar haslayalim. Bakla haşlandıktan sonra ayni su içerisine  bulguru ekleyelim ve kapagini kapatip suyunu cekene kadar pişirelim. Eğer haşlama suyu çok kaldiysa biraz daha bulgur ekleyebilirsiniz ya da tam tersi su çok azaldiysa az daha kaynamis su ekleyebilirsiniz.
Pilav piştikten sonra diğer tarafta zeytin yagini ve ince dogradiginiz soganlari kizartin. İyice pembelestikten sonra bulgur pilavina katin,karistirin ve dinlenmeye birakin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder