25 Haziran 2014 Çarşamba

MANTI ÇORBASI



·         1,5 çorba kasesi çiğ mantı (hazır kullandım)
·         1,5 su bardağı haşlanmış nohut
·         2 yemek kaşığı salça
·         Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
·         Tuz, nane
·         9 su bardağı sıcak su
·         2 diş ezilmiş sarımsak 

Kaynamakta olan sıcak suyun içine mantıları atın ve tuz ekleyerek haşlamaya bırakın.  Başka bir tencerede yağ ile salçayı kavurun ve içine sarımsağı ekleyin. Hemen ardından mantılar yumuşayınca suyuyla beraber salçalı karışıma dökün. Nohutları da ekleyin ve kıvamını alıncaya kadar pişirin. En son naneyi de ekleyip karıştırın. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder