Evde peynir yapma fikri uzun zamandan beri aklımda vardı.
İnternetteki bloglardan araştırdım biraz ve en aklıma yatanı denemeye karar
verdim. Ben tuzsuz peynir sevdiğim için tuz katmadım. Ama tuzlu sevenler ağız
tadına göre biraz kaya tuzu ekleyebilir.
Tadına bayıldık.
·
4,5 litre süt. (diğer yarım
kilosunu oğluşuma ayırıyorum.)
·
Yarım çay bardağı sirke
(hangisi elinizde varsa, limon suyu da olabilir)
Sütü ocağa alın ve köpürene kadar kaynatın. Köpürünce hemen sirkeyi içine dökün ve
karıştırın. Sütün çökelek gibi kestiğini göreceksiniz. Bir kevgirle kesmikleri
alın ve tülbent açtığınız bir süzgece koyun. Bu işlemi tamamladığınızda
yaklaşık 500 gr peyniriniz oluyor. Tülbenti iyice sıkın ve üzerine ağırlık
koyup sabaha kadar bırakın. Sabahleyin göreceğiniz peynir işte burada. J afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder