28 Haziran 2014 Cumartesi

SÜRK (KÜFLÜ PEYNİR YAPIMI)

serranın mutfağı
 
Bu peynir bizim buralarda (Antakyada) meşhurdur. Hemen hemen her  kahvaltı sofrasında vardır.
Küflenmesi tercih sebebidir, ancak isteyenler küflenmeden de tüketebilirler.
·         5 kg çökelek
·         3-4 çorba kaşığı kuru kekik
·         Acı ile aranızın nasıl olduğuna bağlı olarak pulbiber
·         Tuz
Bütün malzemeler iyice karışana kadar elinizle iyice yoğurun. Ardından dilediğiniz büyüklükte parçalar alın ve elinizle şekil verin. Şekil verdiğiniz sürkleri birkaç gün kurumaya bırakmak üzere, altına bez açtığınız tepsiye dizin. Kuruduktan sonra kavanoza doldurabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder