·
10-15 adet dolmalık
patlıcan
·
200 gr. Kıyma(biraz yağlı
tercih edilirse daha lezzetli olur)
·
15 tatlı kaşığı pirinç (ben
dolmalarda sebze başına 1-2 tatlı kaşığı pirinç katarım. Bu ölçü hep tutar. J)
·
Bir demet maydanoz
·
Bir demet nane
·
Bir baş sarımsak
·
Bir orta boy kuru soğan
·
2 tatlı kaşığı domates
salçası
·
Tuz, karabiber,kimyon
·
Biraz sıvıyağ
·
3 adet orta boy domates
·
Nar ekşisi ya da limon
(bunda da ölçü yazmıyorum, herkesin ekşiyi sevme ölçüsü farklıdır. Ben ekşi
sevdiğim için nar ekşisi kullanıyorum)
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Nane, maydanoz,
domatesleri de ince ince doğrayın. Diğer tüm malzemeleri katın, karıştırın ve
oyduğunuz patlıcanları doldurun. Ağızlarını tercihen domatesle
doldurabilirsiniz. Ben daha da lezzet katması için tüm baş bir sarımsağı
ortadan ikiye bölüp pişirme suyuna ekliyorum. Çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder