27 Mart 2014 Perşembe

KIYMALI MİLFÖY BÖREKLER

serranın mutfağı
 
Malzemeler :
 
* 12 adet börek için 6 plaka (bölünmemiş) milföy hamuru
*  300 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarımsak ( ben mevsiminde olduğumuz için yeşil sarımsak kullandım.)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* biraz tuz, karabiber, kimyon.
 
Üzeri için :
 
* Yoğurt
* Çörekotu
 
Önce milföy hamurlarını kesik yerlerinden karelere bölelim. 12 adet kare elde edeceğiz. Kareleri tepsiye araları biraz boşluk bırakarak dizip, çözülmelerini bekleyelim. O sırada kıyma harcını hazırlamaya başlayabiliriz.
Önce kıymayı tavaya alıp kavuralım.Sonrasında sırayla salça, soğan, sarımsak, (ben kıyma yağlı olduğu için ekstradan yağ eklemek yerine su ile kıvam veriyorum.) az su ekleyip pişirmeye devam edelim. En son baharatları ekleyip soğan ve sarımsak da iyice yumuşayana kadar az az su ekleyerek pişirmeyi sonlandıralım. Ancak harcımız piştikten sonra içindeki suyun çok kalmamasına özen gösterin ki sulu bir harcımız olmasın.
Böldüğümüz milföylerin içine harcımızı paylaştıralım ve üçgen şeklinde kapatalım. Kenarlarını çatal yardımıyla kapatırsanız güzel bir şekil elde edersiniz ve tam anlamıyla kapandığından emin olursunuz.
Üzerine fırça yardımıyla yoğurt sürün ve çörekotu serpin. Son olarak önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder