10 Şubat 2013 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMALAR


3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek üzere)
8 su bardağı un.

Arasına sürmek için:

1,5 su bardağı ayıklanmış siyah zeytin
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bütün malzemeleri yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
20 dk. dinlendirin. Arasına sürmek için 1,5 su bardağı ayıklanmış siyah zeytini, zeytinyağı ile blendırdan geçirin ve iç harcını elde edin.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar bölün. Elinizle açtıktan sonra arasına iç harcından sürün, katlayın ve kıvırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepsiye dizdiğiniz açmaları biraz daha dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder