8 Şubat 2013 Cuma

ISPANAKLI BOHÇALAR

500 gr. ıspanak
2 çay kaşığı tuz
... 1 çay kaşığı şeker
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
250 gr. Oda sıcaklığında tereyağ

İç harcı :

Peynir ya da dilediğiniz başka bir iç harç.

Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve çok ince doğradıktan sonra içine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek iyice ovarak suyunu çıkarın ve süzün.
Ardından diğer malzemeleri sırayla içine katın ve yoğurun. Başta hamur toparlamayacak gibi görünse de yoğurmaya devam edin, hamur kendini toparlayacaktır.
Yoğurduğunuz hamuru 20 dk. kadar bekletin ve merdane ile 1 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kareler kesin ve içine peynir ya da dilediğiniz başka bir harç koyarak üçgen ya da dikdörtgen şeklinde kapatın.
20 dk. beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder