11 Şubat 2013 Pazartesi

ELMALI BEYAZ ÇİKOLATA KAPLI KEK


Malzemeler :

3 adet tatlı elma
1 adet limon kabuğu  rendesi
Yarım çay bardağı + 1 su bardağı Toz şeker
Yarım çay bardağı su
150 gr. Yumuşak tereyağı
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
4 su bardağı un
1 çay bardağı badem kırığı
1 su bardağı kuru üzüm

Üzeri için :

280 gr beyaz çikolata
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Elmanın kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Limon kabuğu rendesi, yarım çay bardağı toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
1 su bardağı toz şeker ve yumuşak margarini mikser yardımıyla çırpın. Yumurta, vanilya ve tarçını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine elma karışımını, badem kırığını ve kuru üzümü ekleyip biraz daha çırpın.
En son unu da ekleyip malzemeler birbirine iyice karışana kadar çırpın.
Hamuru yalpanmış bir kaba alın ve pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.

Kek soğuduktan sonra benmari usulü eritip içine sıvıyağını eklediğimiz beyaz çikolata ile bütün yüzeyini kaplayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder