16 Şubat 2013 Cumartesi

LİMON KREMALI KALPLER


Malzemeler:

Dolgu için:

80 gr. Beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
40 gr. Tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limonun kabuğunun rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu

Hamur :

3 çay bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
2 yumurtanın  sarısı
60 gr tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz.

Un, pudra şekeri, vanilya, yumurta, tereyağı, limon kabuğu rendesi ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Sonrasında merdane ile yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı içine  sıvıyağını ekleyip benmari usulü eritin. Diğer tarafta 40 gr. Tereyağını mikser ile çırpın. Pudra şekerini ilave edin ve biraz daha çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve erittiğiniz çikolatayı ilave edin ve kaşık yardımıyla karıştırın.
Bu kremayı bisküvilerin altlarına sürün ve birbirine yapıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder