12 Şubat 2013 Salı

PRATİK YAŞ PASTA TARİFİ

BUGÜN BENİM DOĞUMGÜNÜM BU DA BENİM YAŞ PASTAM :)


Pandispanya için:

4 yumurta
4 kahve fincanı un
3 fincan toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için :

3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
Kakaolu yapılması düşünülüyorsa 1 çorba kaşığı kakao

Üzerine :

1 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt

Pandispanya için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından sırayla vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış kaba dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kek pişerken kremayı hazırlamaya başlayın. Karışımı ocağa almadan önce malzemeler soğukken karıştırılmalı ki topak topak olmasın. Sırayla süt, un, şeker ve kakaoyu tencereye alın ve tel çırpıcıyla çırpın.
Bu karışımı ocağa alın ve sürekli karıştırarak kaynayana ve yoğunlaşana kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Keki bölmeden önce mutlaka soğumasını bekleyin aksi takdirde bölmeye kalkıştığınızda dağılır.
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün ve arasına kremayı döküp üzerini diğer parça ile kapatın.
Son aşama olarak soğuk süt ile krem şantiyi çırpın. Kekin üzerini ve çevresini süsleyin.
Geri kalan süslemeler ise tamamen hayal gücünüze kalmış J

1 yorum: