18 Şubat 2013 Pazartesi

FINDIKLI CHEESECAKE


Taban için :

1 paket yulaflı bisküvi
80 gr. Eritilmiş tereyağ

Dolgu için :

2 paket labne peynir
1 paket (200 gr) krema
1 su bardağı şeker
3 yumurta
2 paket (160 gr) fındıklı çikolata
1 paket vanilya

Üzeri için:

100 ml sıvı krema
80 gr bitter çikolata

Önce kalıbınızı yağlayın. Etrafını ve altını alüminyum folyo ile sarın. Tabanını hazırlamak için bisküvileri elinizle ufalayın ve erittiğiniz tereyağını ekleyin. Kalıbın tabanına bastırarak döşeyin.
Peynirli dolgu için derin bir kaba labne peynirlerini, kremayı, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Yumurtaları karışıma teker teker ilave ederek her defasında çırparak karışıma yedirin. Fındıklı çikolatayı benmari usulü eritip ilave edin ve karıştırın. Tabanın üzerine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişririn. Cheesecake’ in ortası hala sallanıyorsa fırını kapatıp kapağını hafif aralayarak soğumaya bırakın.
Çikolata sosunu hazırlamak için kremayı cezveye koyup ısıtın. Kaynamasına izin vermeyin.
Çikolatayı içine koyup karıştırın ve iyice eritin. Soğuduktan sonra cheesecake in üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder