19 Mart 2014 Çarşamba

PORTAKALLI YOĞURT TATLISI

serranın mutfağı
 
 
Malzemeler :
 
 
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı irmik
* 2 portakalın kabuk rendesi
* 1 kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı kadar)
 
Şerbeti için :
 
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* 2 adet portakalın suyu
 
Üzeri için :
 
Arzuya göre iri kıyılmış ceviz, Hindistan cevizi vb.
 
 
Şerbetin ılık kekin sıcak olması gerektiği için önce şerbeti kaynatmakla başlayalım. Şerbetin içine portakal suyunu sıkmadan önce kabuk rendelerini alıp bir kenara koyalım.
 
Şerbetimiz kaynarken keki yapmaya başlayabiliriz. Önce fırını ısıtalım. Ardından bir kabın içinde sırayla bütün kek malzemelerini karıştırıp biraz akıcı bir hamur elde edelim.
 
Kekimizi önceden ısıttığımız fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken şerbetimizi de ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
 
Kek piştikten sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve ardından tatlımızı süsleyelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder