19 Mart 2014 Çarşamba

MİDYE BÖREK

serranın mutfağı

Malzemeler:
* 6 adet hazır yufka
* Çökelek
* Maydanoz
* Üzeri için yumurta sarısı ve süt karışımı
 
Yapılışı :
 
Önce iç harcımızı hazırlayalım. Çökeleğe az tuz ,ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştıralım. Yufkayı masaya açıp üzerine su ve sıvıyağ karışımını sürelim. Dörde bölelim. Resimde sırayla anlatıldığı gibi her bir üçgeni kelebek gibi kıvıralım. Sivri uçları birleştirip iç harcını yerleştirip yukarı doğru saralım. Sardıktan sonra alt kısmı üste gelecek şekilde çevirdiğimizde midye şeklimiz ortaya çıkıyor. En son üzerine yumurta sarısı ve sütlü karışımdan sürüp, önceden ısıtılmış fırına verelim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder