14 Şubat 2014 Cuma

AŞURE

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL, AŞURE ZAMANI HİÇ DEĞİL. AMA GELİN GÖRÜN Kİ, KUZENİM SEVİNÇ GELDİ MANİSADAN VE CANININ AŞURE ÇEKTİĞİNİ SÖYLEYİNCE KOLLARI SIVADIM VE AŞURE YAPTIM. BUYURUN SİZE DE TARİFİ. PEK SEVİLDİ DOĞRUSU.

500 GR. AŞURELİK BUĞDAY

1 SU BARDAĞI (KURU OLARAK) NOHUT

1 SU BARDAĞI (KURU OLARAK) KURU FASÜLYE

2 SU BARDAĞI SÜT

4 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI FINDIK

200 GR. KURU İNCİR

200 GR. KURU KAYISI

100 GR KURU ÜZÜM

100 GR KUŞ ÜZÜMÜ

PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

YARIM ÇAY BARDAĞI PEKMEZ

1 ÇAY BARDAĞI ÖNCEDEN KAYNATILMIŞ 2-3 KARANFİL VE ÇUBUK TARÇININ SUYU

SÜSLEMEK İÇİN AZ CEVİZ,FINDIK ARZUYA GÖRE NAR.

 

YAPILIŞI :

BİR GECE ÖNCEDEN BUĞDAYI, FASÜLYEYİ VE NOHUTU AYRI KAPLARDA KAYNAMIŞ SU İLE ISLAYIN.ERTESİ GÜN AŞUREYİ YAPACAĞINIZ ZAMAN,BUĞDAY İYİCE YUMUŞAMIŞ OLACAK. ÜZERİNİ BİRAZ GEÇECEK KADAR SICAK SU EKLEYİN VE KAYNAMAYA BIRAKIN.

BUĞDAY KAYNARKEN AYRI KAPLARDA NOHUTU VE FASÜLYEYİ HAŞLAYIN. BAKLİYAT HAŞLANIRKEN, KAYISI VE İNCİRİ İNCE İNCE DOĞRAYIN VE BİR KABA ALIN.ÜZERİNE KURU ÜZÜMÜ VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ DE EKLEYİP SICAK SUDA BEKLETİP YUMAŞAMASINI SAĞLAYIN.

BUĞDAY 15 DK. KADAR KAYNADIKTAN  SONRA ÜZERİNE HAŞLANMIŞ FASÜLYE VE NOHUTU DA EKLEYİN.2 BARDAK SÜTÜ, KARANFİL VE TARÇIN SUYUNU,PEKMEZİ DE EKLEYİN.

4 SU BARDAĞI ŞEKERİ DE EKLEDİKTEN SONRA FINDIĞI,KURU MEYVELERİ VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ  EKLEYİN. BU AŞAMADAN SONRA SUYU AZ GELİRSE KIVAMINA GÖRE SICAK SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.

HEPSİ İYİCE KAYNAŞANA KADAR YAKLAŞIK 15DK. DAHA KAYNATIN VE OCAKTAN ALIN. KASELERE BÖLÜŞTÜRÜP,SOĞUTUP ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN. SOĞUK OLARAK SERVİS EDİN.

AFİYET OLSUN.

NOT: ŞEKERİNİ EKLERKEN ARADA TADINA BAKIP SİZİN İÇİN UYGUN MİKTAR NEYSE ONA GÖRE AYARLAYIN. BENİM İÇİN 4 BARDAK YETERLİ GELDİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder