500 GR. AŞURELİK BUĞDAY
1 SU BARDAĞI (KURU OLARAK) NOHUT
1 SU BARDAĞI (KURU OLARAK) KURU FASÜLYE
2 SU BARDAĞI SÜT
4 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI FINDIK
200 GR. KURU İNCİR
200 GR. KURU KAYISI
100 GR KURU ÜZÜM
100 GR KUŞ ÜZÜMÜ
PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
YARIM ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
1 ÇAY BARDAĞI ÖNCEDEN KAYNATILMIŞ 2-3 KARANFİL VE ÇUBUK
TARÇININ SUYU
SÜSLEMEK İÇİN AZ CEVİZ,FINDIK ARZUYA GÖRE NAR.
YAPILIŞI :
BİR GECE ÖNCEDEN BUĞDAYI, FASÜLYEYİ VE NOHUTU AYRI KAPLARDA
KAYNAMIŞ SU İLE ISLAYIN.ERTESİ GÜN AŞUREYİ YAPACAĞINIZ ZAMAN,BUĞDAY İYİCE
YUMUŞAMIŞ OLACAK. ÜZERİNİ BİRAZ GEÇECEK KADAR SICAK SU EKLEYİN VE KAYNAMAYA
BIRAKIN.
BUĞDAY KAYNARKEN AYRI KAPLARDA NOHUTU VE FASÜLYEYİ HAŞLAYIN.
BAKLİYAT HAŞLANIRKEN, KAYISI VE İNCİRİ İNCE İNCE DOĞRAYIN VE BİR KABA
ALIN.ÜZERİNE KURU ÜZÜMÜ VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ DE EKLEYİP SICAK SUDA BEKLETİP
YUMAŞAMASINI SAĞLAYIN.
BUĞDAY 15 DK. KADAR KAYNADIKTAN SONRA ÜZERİNE HAŞLANMIŞ FASÜLYE VE NOHUTU DA
EKLEYİN.2 BARDAK SÜTÜ, KARANFİL VE TARÇIN SUYUNU,PEKMEZİ DE EKLEYİN.
4 SU BARDAĞI ŞEKERİ DE EKLEDİKTEN SONRA FINDIĞI,KURU
MEYVELERİ VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ EKLEYİN. BU AŞAMADAN SONRA SUYU AZ GELİRSE
KIVAMINA GÖRE SICAK SU EKLEYEBİLİRSİNİZ.
HEPSİ İYİCE KAYNAŞANA KADAR YAKLAŞIK 15DK. DAHA KAYNATIN VE
OCAKTAN ALIN. KASELERE BÖLÜŞTÜRÜP,SOĞUTUP ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİN.
SOĞUK OLARAK SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.
NOT: ŞEKERİNİ EKLERKEN ARADA TADINA BAKIP SİZİN İÇİN UYGUN
MİKTAR NEYSE ONA GÖRE AYARLAYIN. BENİM İÇİN 4 BARDAK YETERLİ GELDİ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder