22 Şubat 2014 Cumartesi

ISLAK KEK VE DOSTLAR..


BUGÜN ÇOK SEVDİĞİM VE BİR SÜREDİR GÖRMEDİĞİM ARKADAŞLARIM BANA GELDİ. EN SEVDİKLERİ KEKİN ISLAK KEK OLDUĞUNU BİLDİĞİM İÇİN TABİİ YAPILACAK ŞEY EN BAŞINDAN BELLİYDİ.HEM ÇOK EĞLENDİK HEM BİZ DE SAYELERİNDE BAYADIR YAPMADIĞIMI FARKETTİĞİM ISLAK KEKİ YEMİŞ OLDUK.ŞİMDİ DE SİZE TARİFİ HEM ÇOK KOLAY HEM ÇOK LEZZETLİ..
MALZEMELER :
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
2 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN.

TARİF:

ÖNCE SIVIYAĞ,KAKAO,ŞEKER,VANİLYA VE SÜTÜ ÇIRPALIM.  İYİCE ÇIRPTIĞIMIZ BU KARIŞIMDAN DAHA SONRA KEKİN ÜZERİNE DÖKECEĞİMİZ SOSU AYIRALIM. BEN BOL SOSLU SEVDİĞİM İÇİN BİR BARDAKTAN BİRAZ FAZLASINI AYIRIYORUM. SONRASINDA KALAN KARIŞIMA YUMURTA, UN VE KABARTMA TOZUNU SIRAYLA EKLEYELİM. YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBINA ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE PİŞİRELİM. BEN PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KEKE ÇATAL BATIRARAK KONTROL EDİYORUM. TEMİZ ÇIKARSA PİŞMİŞ DEMEKTİR.

SÜNGER GİBİ YUMUŞACIK BİR KEKİNİZ OLUYOR. FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA YER YER ÇATALLA DELİKLER AÇIN VE AYIRDIĞINIZ SOSU (İÇİNDEKİ ŞEKER DİBE ÇÖKMÜŞ OLACAĞI İÇİN BİRAZ KARIŞTURARAK) KAŞIK YARDIMIYLA KEKİN HER TARAFINA YAYIN. BİRAZ DİNLENDİKTEN VE SOSUNU ÇEKTİKTEN SONRA SERVİS EDİN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder