Anneciğimin canı cheesecake
çekiyormuş. Durur muyum, sıvadım kolları girdim mutfağa J
Eh bana da bahane lazımmışJ
Malzemeler:
1,5 paket Eti burçak bisküvi
100 gr. Katı yağ
3 paket (600 gr.) labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta
200 ml. Kutu sıvı krema
3 çorba kaşığı un
1 limonun suyu ve kabuğu
Yapılışı :
Fırın önceden ısıtılır.
Bisküviler un haline gelene kadar rondodan geçirilir. Yağ eritilir ve bu harca eklenerek iyice
karıştırılır. Cheesecake yapılacak kabın altına iyice bastırılarak yayılır ve
buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Dolgu malzeme için bir kapta
yumurta ve şeker mikserde iyice çırpılır. Peynirler hariç, vanilya, krema,un ve
limon kabuğu rendesi ve suyu da katılır. Biraz çırpıldıktan sonra en son
peynirler eklenir. Buzdolabından çıkardığımız taban üzerine bu karışım dökülür
ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkardığınızda size
biraz cıvık gibi gelebilir ortası kenarlarına göre biraz daha açık renkte
kalacaktır. Endişelenmeyin çünkü dışarıda iyice soğuduktan sonra buzdolabına
kaldırdığınızda göreceksiniz ki tamamen katılaşmış durumda olacak. Soğuyana
kadar asla kalıptan çıkarmaya çalışmayın. Ve son tavsiyem eğer kalıptan
çıkaracaksanız kelepçeli kalıpta pişirmeniz olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder