18 Şubat 2014 Salı

LİMONLU CHEESECAKE


 
Anneciğimin canı cheesecake çekiyormuş. Durur muyum, sıvadım kolları girdim mutfağa J
Eh bana da bahane lazımmışJ

Malzemeler:

1,5 paket Eti burçak bisküvi

100 gr. Katı yağ

3 paket (600 gr.) labne peyniri

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 yumurta

200 ml. Kutu sıvı krema

3 çorba kaşığı un

1 limonun suyu ve kabuğu

Yapılışı :

Fırın önceden ısıtılır. Bisküviler un haline gelene kadar rondodan geçirilir.  Yağ eritilir ve bu harca eklenerek iyice karıştırılır. Cheesecake yapılacak kabın altına iyice bastırılarak yayılır ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Dolgu malzeme için bir kapta yumurta ve şeker mikserde iyice çırpılır. Peynirler hariç, vanilya, krema,un ve limon kabuğu rendesi ve suyu da katılır. Biraz çırpıldıktan sonra en son peynirler eklenir. Buzdolabından çıkardığımız taban üzerine bu karışım dökülür ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkardığınızda size biraz cıvık gibi gelebilir ortası kenarlarına göre biraz daha açık renkte kalacaktır. Endişelenmeyin çünkü dışarıda iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırdığınızda göreceksiniz ki tamamen katılaşmış durumda olacak. Soğuyana kadar asla kalıptan çıkarmaya çalışmayın. Ve son tavsiyem eğer kalıptan çıkaracaksanız kelepçeli kalıpta pişirmeniz olacaktır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder