18 Şubat 2014 Salı

PATATESLİ BÖREK



Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı ılık süt ya da su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
Aldığı kadar un.  

İç harcı için:

Haşlanmış ve rendelenmiş patates
Maydanoz
Ben sevdiğim için biraz da peynir ekledim isteğinize kalmış. 

Yapılışı:

Önce patatesleri haşlayıp,rendeleyip içine ince kıydığımız maydanozu ve rendelenmiş peyniri karıştırmakla başlayalım.İç harcımız bir kenarda soğurken ayrı bir kapta hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
Sırayla yoğurt, sıvıyağ, ılık süt,tuz, şeker,maya ve bir yumurta akını kaba alarak iyice karıştıralım. Ardından yavaş yavaş un ekleyerek hamuru kıvamına getirelim. Poğaça hamurundan farklı olarak kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur olması gerekmektedir. Ardından hamurdan bezeler koparıp açalım ve içine harç koyarak yarım daire şeklinde kapatalım.
Üzerine su ile seyreltilmiş yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Arzu edenler üzerine susam ve çörek otu karışı serpebilir. Ben de bitmişti o yüzden serpemedim J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder