24 Temmuz 2014 Perşembe

ELMALI PASTA

serranın mutfağı


HAMUR :

·         1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN (250 GR)

·         1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

·         1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

·         1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

·         1 KABARTMA TOZU

·         ALDIĞI KADAR UN

İÇ HARCI :

·         3 ADET ELMA

·         1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

·         BİRAZ CEVİZ

·         BİR TUTAM TARÇIN

·         ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

ÖNCE İÇ MALZEMEYİ HAZIRLAMAK İÇİN ELMAYI RENDELEYİN TENCEREYE ALIN. BİRAZ SUYUNU SALINCA ŞEKERİ, CEVİZİ VE TARÇINI EKLEYİN. PİŞİNCE OCAKTAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN. HAMURU HAZIRLAMAK İÇİN MARGARİNİ YOĞURDU SIVIYAĞINI ŞEKERİ VE UN İLE BİRLİKTE KABARTMA TOZUNU EKLEYİN. YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.

HAMURDAN KÜÇÜK PARÇALAR ALIN VE YUVARLAYIN, DAİRELERİN KENARINA HARCI KOYUN. YUVARLAĞIN ORTASINA 4 ÇİZİK ATIN AMA ÇİZİKLER HAMURU BÖLMESİN. SONRASINDA YUVARLAYIN VE YARIM AY ŞEKLİ VERİN.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ FAZLA KIZARMADAN HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ALDIKTAN SONRA SERVİS EDECEĞİNİZ ZAMAN, ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERİN. HAZIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder