13 Temmuz 2014 Pazar

ETLİ BEZELYE YEMEĞİ

serranın mutfağı


·         BUZLUKTAN ÇIKARACAĞINIZ BİR POŞET AYIKLANMIŞ TAZE BEZELYE (YAKLAŞIK 1 KİLO AYIKLANMAMIŞ BEZELYEDEN ÇIKAN TANELER)

·         500 GR KUŞBAŞI ET

·         3 ADET HAVUÇ

·         1 ADET PATATES

·         1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

·         1 ADET DOMATES

·         1 KURU SOĞAN

·         4-5 DİŞ SARIMSAK

·         TUZ,KARABİBER,KİMYON

·         SIVIYAĞ

ÖNCE BEZELYELERİ BİRAZ YUMUŞAMASI İÇİN HAŞLAYIN. AYRI BİR TENCEREDE ETLERİ KAVURUN. ETLER SUYUNU ÇEKİNCE YEMEKLİK DOĞRADIĞINIZ SOĞANLARI,SARIMSAKLARI VE SALÇAYI EKLEYİP SIVIYAĞDA KAVURUN. 1 ADET  DOMATESİ DE BLENDIRDAN GEÇİRİN VE PÜRE HALİNE GETİRİN.ONU DA BU KARIŞIMA KOYUN. EN SON YARIM HAŞLADIĞINIZ BEZELYELERİ, KÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ HAVUÇLARI VE PATATESLERİ EKLEYİN. VE AYNI HİZAYA GELECEK KADAR SU EKLEYİN. BAHARATINI DA KATIP AĞZINI KAPATIN VE KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE BIRAKALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder