HAMUR:
·
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
·
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
·
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
·
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
·
5-6 SU BARDAĞI UN (HAMURUN
DURUMUNA GÖRE)
·
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
·
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ.
HARCI:
·
2 ORTA BOY PATATES
·
YARIM DEMET MAYDANOZ
·
TUZ,
·
KİMYON,
·
KARABİBER
HAMUR İÇİN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN VE ÇOK SERT OLMAYAN BİR
HAMUR ELDE EDİN. HAMURU DİNLENMEYE BIRAKIN. HAMUR DİNLENİRKEN PATATESLERİ
HAŞLAYIN. HAŞLADIĞINIZ PAPATESLERİ RENDELEYİN VE İNCE KIYDIĞINIZ MAYDANOZLARLA
BAHARATLARI EKLEYİN,KARIŞTIRIN. DİNLENEN HAMURU 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. HER
PARÇAYI MERDANE İLE ALTINI VE ÜSTÜNÜ HAFİF UNLAYARAK İNCE AÇIN. AÇTIĞINIZ
YUVARLAĞI DÖRDE BÖLÜN. BÖLDÜĞÜNÜZ HER ÜÇGENİN GENİŞ TARAFINA HARCI YAYIN VE
YUVARLAYIP GĞL ŞEKLİ VERİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİNE YOĞURT-SIVIYAĞ
KARIŞIMI SÜRDÜĞÜNÜZ BÖREKLERİ ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder