24 Temmuz 2014 Perşembe

PATATESLİ AÇMA BÖREK

serranın mutfağı


HAMUR:

·         1 ÇAY BARDAĞI SÜT

·         1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

·         1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI

·         1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU

·         5-6 SU BARDAĞI UN (HAMURUN DURUMUNA GÖRE)

·         YARIM PAKET KABARTMA TOZU

·         1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ.

HARCI:

·         2 ORTA BOY PATATES

·         YARIM DEMET MAYDANOZ

·         TUZ,

·         KİMYON,

·         KARABİBER

HAMUR İÇİN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN VE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURU DİNLENMEYE BIRAKIN. HAMUR DİNLENİRKEN PATATESLERİ HAŞLAYIN. HAŞLADIĞINIZ PAPATESLERİ RENDELEYİN VE İNCE KIYDIĞINIZ MAYDANOZLARLA BAHARATLARI EKLEYİN,KARIŞTIRIN. DİNLENEN HAMURU 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. HER PARÇAYI MERDANE İLE ALTINI VE ÜSTÜNÜ HAFİF UNLAYARAK İNCE AÇIN. AÇTIĞINIZ YUVARLAĞI DÖRDE BÖLÜN. BÖLDÜĞÜNÜZ HER ÜÇGENİN GENİŞ TARAFINA HARCI YAYIN VE YUVARLAYIP GĞL ŞEKLİ VERİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİNE YOĞURT-SIVIYAĞ KARIŞIMI SÜRDÜĞÜNÜZ BÖREKLERİ ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder