13 Temmuz 2014 Pazar

ISPANAKLI PEYNİRLİ PİDE

serranın mutfağı


 

 

·         BİR BAĞ ISPANAK (BEN ÖNCEDEN ŞOKLAYIP BUZLUĞA ATTIĞIMI KULLANDIM.O YÜZDEN MİKTARI GÖZ KARARI OLACAK. AMA ENDİŞE ETMEYİN ARTAN HARCI BUZLUĞA ATIP DAHA SONRA BAŞKA BİR BÖREK YAPIMINDA KULLANABİLİRSİNİZ.)

·         200 GR PEYNİR (RENDELENMİŞ)

·         1 ADET KURU SOĞAN

·         TUZ,KARABİBER

·         BİRAZ SIVIYAĞ

·         PİDE İÇİN :

·         YARIM SU BARDAĞI ILIK SÜT

·         YARIM SU BARDAĞI ILIK SU

·         YAKLAŞIK 3 SU BARDAĞI UN

·         1TATLI KAŞIĞI MAYA

·         1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

·         1 TATLI KAŞIĞI TUZ

HAMUR İÇİN ÖNCE BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRALIM VE İYİCE YOĞURALIM. HAMURUMUZ BİR KENARDA DİNLENİRKEN İÇ HARCIMIZI HAZIRLAYALIM. ISPANAKLARI SUYU ÇEKİLENE KADAR KAVURALIM. SOĞAN VE YAĞINI EKLEYELİM BİRAZ DAHA KAVURALIM EN SON BAHARATLARI DA KATIP ATEŞTEN ALALIM. İÇİNE RENDELEDİĞİMİZ PEYNİRLERİ KATALIM,KARIŞTIRALIM. HAZIR.

HAMURUN YAKLAŞIK YARIM SAAT KADAR DİNLENMESİ GEREKİYOR. HAMURUMUDAN EŞİT PARÇALAR KOPARALIM VE MERDANE İLE AÇALIM. İÇİNE HARCIMIZDAN YETERİ KADAR KOYDUKTAN SONRA KENARLARDAN KIVIRIP PİDE ŞEKLİ VERELİM VE TEPSİYE DİZİP FIRINA VERELİM.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder