24 Temmuz 2014 Perşembe

DİŞ PASTASI

serranın mutfağı


PANDİSPANYA İÇİN DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM PANDİSPANYA TARİFİNİN 1,5 KATINI KULLANDIM. TARİF İÇİN TIK. PANDİSPANYAYI FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİP SOĞUTTUM, DİŞ ŞEKLİNİ VERDİKTEN SONRA ARASINA VE ÜZERİNE KREMAYI SÜRÜP, ŞEKER HAMURU İLE SÜSLEDİM.

KREMA :

·         1 LİTRE SÜT

·         1 YUMURTA SARISI

·         1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

·         5 YEMEK KAŞIĞI UN

·         2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

·         1 PAKET VANİLYA

BÜTÜN MALZEMELERİ SOĞUK OLARAK TOPAKLAŞMAMASI İÇİN ÇIRPIN. OCAKTA ORTA ATEŞTE KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN. SOĞUMAYA BIRAKIN. SICAKKEN ÜSTÜNE FOLYO KAPATIRSANIZ KABUK TUTMASINI ENGELLEMİŞ OLURSUNUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder