13 Temmuz 2014 Pazar

PİRİNÇLİ TAVUK ÇORBASI

serranın mutfağı


 

·         BİR ADET TAVUK GÖĞSÜ

·         1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ

·         1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

·         TUZ,KARABİBER,KİMYON

·         1 ADET BİBER

·         1 ÇORBA KAŞIĞI UN

·         1 ADET KURU SOĞAN

·         4 DİŞ SARIMSAK

·         BİRAZ SIVIYAĞ

SIVIYAĞDA SOĞAN,SARIMSAK,BİBER,SALÇA VE UNU KAVURUN. SONRASINDA ÖNCEDEN HAŞLANIP DİDİKLENMİŞ TAVUK GÖĞSÜNÜ VE PİRİNCİ EKLEYİN. ÜZERİNE YAKLAŞIK 6 SU BARAĞI TAVUK SUYUNU EKLEYİN VE BAHARATLARI DA KATIP KAYNAMAYA BIRAKIN. KAYNAYINCA ALTINI KISIN VE PİRİNÇLER İYİCE PİŞENE KADAR BIRAKIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder