24 Temmuz 2014 Perşembe

DİŞ KURABİYELERİ

serranın mutfağı


250 GR. KATI YAĞ(ODA SICAKLIĞINDA)

160 GR. TOZ ANTEP FISTIK

1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

5,5 SU BARDAĞI KADAR UN ( HAMUR ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR OLMALI.)

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA
 

BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRDIKTAN SONRA ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN VE STREÇ FİLME SARIP YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN. ARDINDAN KURABİYE KALIBIYLA ŞEKİL VERDİĞİNİZ HAMURU YAĞLANMIŞ YA DA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜSTÜ ÇOK KIZARMADAN HAFİF PEMBELEŞİNCE YE KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder